2014-03-27 Sinaxa monahilor din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale

Joi, 27 martie, mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Limours a găzduit sinaxa monahilor din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale. Invitat a fost Părintele Arhimandrit Zaharia de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Anglia.

La întâlnirea mediată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif și de Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul au participat monahi și monahii de la mănăstirile din Arhiepiscopie, precum și un grup de maici de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Bussy-en-Othe.

Ziua a început cu Liturghia Darurilor, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif, după care a urmat prima cuvântare a Părintelui Zaharia, care a vorbit despre Nevoință și monahism în teologia părintelui Sofronie, împărtășind din experiența trăită alături de Părintele Sofronie.

După-amiază a avut loc cea de-a doua conferință, intitulată ”Opriți-vă și cunoașteți că eu sunt Dumnezeu”(Ps. 45, 10), urmată de întrebări, la care Părintele Zaharia a răspuns cu multă dragoste și discernământ.

Întâlnirea s-a terminat în jurul orelor 17. Toți cei prezenți și-au exprimat dorința ca aceste întâlniri să poată avea loc mai des, ele fiind un moment de comuniune, comunicare și îmbogățire, atât la nivel duhovnicesc, cât și inter-uman.

Actualités

SYMPOSIUM ICONOLOGIQUE INTERNATIONAL

Iconographes sans frontières

» lire la suite

Programme des évêques de la MOREOM pour Lundi 25 mars 2019

Annonciation de la Très-sainte Vierge Marie

» lire la suite

Programme des évêques de la MOREOM pour Dimanche 24 mars 2019

Célébration de la Divine Liturgie dans le 2-ème Dimanche du Grand Carême (de Saint Grégoire Palamas – Guérison du paralytique de Capharnaüm)

» lire la suite

Lettre pastorale du Saint-Synode de l’Église Orthodoxe Roumaine pour le Dimanche de l’Orthodoxie 2019

» lire la suite

Programme des évêques de la MOREOM pour Dimanche 17 mars 2019

1er Dimanche du Grand Carême (de l’Orthodoxie)

» lire la suite

Programme des évêques de la MOREOM pour Dimanche 10 mars 2019

Célébration de la Divine Liturgie dans le Dimanche du Pardon ou de l’Expulsion d’Adam du Paradis (dernier jour des laitages)

» lire la suite