2014-03-27 Sinaxa monahilor din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale

Joi, 27 martie, mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Limours a găzduit sinaxa monahilor din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Europei Occidentale. Invitat a fost Părintele Arhimandrit Zaharia de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Anglia.

La întâlnirea mediată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif și de Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul au participat monahi și monahii de la mănăstirile din Arhiepiscopie, precum și un grup de maici de la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de la Bussy-en-Othe.

Ziua a început cu Liturghia Darurilor, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif, după care a urmat prima cuvântare a Părintelui Zaharia, care a vorbit despre Nevoință și monahism în teologia părintelui Sofronie, împărtășind din experiența trăită alături de Părintele Sofronie.

După-amiază a avut loc cea de-a doua conferință, intitulată ”Opriți-vă și cunoașteți că eu sunt Dumnezeu”(Ps. 45, 10), urmată de întrebări, la care Părintele Zaharia a răspuns cu multă dragoste și discernământ.

Întâlnirea s-a terminat în jurul orelor 17. Toți cei prezenți și-au exprimat dorința ca aceste întâlniri să poată avea loc mai des, ele fiind un moment de comuniune, comunicare și îmbogățire, atât la nivel duhovnicesc, cât și inter-uman.

Actualités

Programme des évêques de la MOREOM pour Dimanche 23 avril 2017

†) Saint Glorieux et grand-martyr Georges le Victorieux ; Célébration de la Divine Liturgie dans le 2-ème Dimanche de Pâques (du Saint Apôtre Thomas)

» lire la suite

Programme des évêques de la MOREOM pour Vendredi 21 avril 2017

La fête de la Mère de Dieu, Source vivifiante

» lire la suite

LETTRE PASTORALE POUR LA SAINTE PAQUE 2017

» lire la suite

Programme des évêques de la MOREOM pour la Résurrection du Seigneur (Pâques) 2017

Résurrection du Seigneur (Pâques) 2017

» lire la suite

Programme des évêques de la MOREOM pour Dimanche 09 avril 2017

Entrée du Seigneur à Jerusalem (Rameaux). 6ème Dimanche du Grand Carême

» lire la suite

Nouvelle parution

Désormais disponible à la Métropole orthodoxe roumaine "Offices de Pâques et de la Semaine radieuse"

» lire la suite